O nama

Tvrtka FRAK d.o.o. je osnovana 1994. godine. Kontinuiranim ulaganjem u razvoj poslovanja i asortiman proizvoda te edukaciju i usavršavanje djelatnika, tvrtka se etabilirala kao vodeća montažerska kuća na području Karlovačke županije. Otvaranjem moderno uređenih trgovina u Karlovcu i Slunju djelovanje tvrtke je prošireno na segment veleprodaje i maloprodaje.

Vođeni idejom i željom da primijenimo u izgradnji vlastitog objekta sva znanja i iskustva stečena prilikom izvođenja radova na naprednim i učinkovitim sustavima grijanja i hlađenja u područjima energetske učinkovitosti i obnovljive energije prilikom izgradnje stambeno – poslovnih objekata, osmislili smo uz pomoć stručnog tima projektanata i inženjera koncept zgrade koja će u našoj županiji napraviti značajan iskorak u kvaliteti stanovanja.

Svojim kupcima jamčimo visoku kvalitetu koju ostvarujemo primjenom naprednih tehnologija i inovativnih arhitektonskih rješenja. logo frak

04

POSLOVNO – STAMBENA ZGRADA, KRLEŽINA ULICA

Naša poslovno stambena zgrada se sastoji od jedne podzemne etaže, prizemlja i 4 kata.

U podzemnoj etaži je locirano otvoreno parkiralište. U prizemlju zgrade se nalazi trgovački poslovni prostor naše tvrtke FRAK d.o.o.

Na prvom katu građevine su 4 poslovne cjeline uredskog tipa, različite površine. Na drugom, trećem i četvrtom katu su 24 stambene jedinice, odnosno na svakom katu 8 stambenih jedinica (4 četverosobne, 3 trosobne i 1 dvosobna jedinica). U sklopu svake stambene jedinice (2., 3. i 4. kat) je predviđena jedna stambena jedinica koja sadrži sve elemente namijenjene neovisnom življenju invalidnih osoba.

Svi stanovi su jednoetažni, s izuzetkom četiri stambene jedinice na četvrtom katu, koje će imati izlaze na vlastiti zeleni i popločeni prohodni krov preko podiznih platformi. Na vrhu građevine je krovna površina kao prohodni zeleni krov koji ostaje u vlasništvu tvrtke FRAK kao poslovni prostor namijenjen za održavanje prezentacija i poslovnih događanja. Na građevinskoj čestici je predviđeno 55 parkirališnih mjesta, 39 PGM u sklopu podzemnog parkirališta i 16 PGM na vanjskim površinama vlastite čestice. Fasada zgrade će biti odrađena s gres pločicama na podkontrukciji, boje su ivory, antracit i žuta.

Za grijanje i hlađenje poslovnih i stambenih prostora je predviđeno korištenje sustava dizalica topline voda-voda s bunarima za uzimanje i povrat vode koji će biti locirani na našoj čestici. Kod poslovnih i stambenih prostora je predviđeno niskotemperaturno podno grijanje, a hlađenje putem ventilokonvektora.

Za svaki stan i poslovnu jedinicu je predviđeno zasebno mjerenje utrošenih energenata, struje, vode, grijanja. Svaka poslovna i stambena jedinica će imati ugrađene rekuperatorske jedinice koje omogućuju energetski učinkovitu ventilaciju i osiguravaju da pojedine prostorije imaju stalnu opskrbu zdravim, svježim zrakom, a istovremeno se vraća toplinska energija iz prostornog zraka. Unutarnja drvena vrata imaju skrivene pante, magnetnu bravu i inox kvake, a zvučna izolacije je 32 dB, a ulazna vrata u stanove su protuprovalna zvučne izolacije 40dB. Stanovi su opremljeni visokokvalitetnim hrastovim parketom prve klase i keramikom vrhunske kvalitete i velikih dimenzija.

Zgrada će imati bežični portafonski sustav i video nadzor. Osim napajanja vodovodnih instalacija iz javnog gradskog sustava, projektom je predviđen autonomni vodoopskrbni sustav za zalijevanje zelenila na krovu, lođama i okolišu te punjenje vodokotlića, a napajanje će se vršiti iz internog spremnika kišnice zapremnine 40 m³.

Zbog svih navedenih karakteristika te vanjske PVC stolarije s troslojnim staklima i visokoučinkovite toplinske izolacije debljine 15 cm građevina je svrstana u energetski razred A+što predstavlja energetski vrlo učinkovitu zgradu što ujedno jamči i iznimno niske režijske troškove.

Iznimno je važno istaknuti da je zgrada locirana u mirnom kvartu, blizu centra. U neposrednoj blizini se nalaze škola, vrtić, tržnica, pošta, knjižnica i policija.

FRAK d.o.o. za građevinarstvo, proizvodnju, trgovinu i ugostiteljstvo
Članovi uprave: Drago i Ružica Fudurić
OIB:12336713108 | MBS:0200016390 | VAT ID:HR12336713108 | Temeljni kapital: 5.916.000,00 kuna plaćen u cjelosti | Trgovački sud u Zagrebu - stalna služba u Karlovcu
IBAN: HR67 2400 0081 1902 5102 8, Karlovačka banka d.d.
Jelaši 70, 47000 Karlovac | tel: 047 641 400 | fax: 047 641 401 | mail: info@frak.hr